marți, 23 septembrie 2014

Cat mai platesc bancile clientilor care isi tin un an banii in depozit

Dobanda maxima platita pentru un depozit bancar in lei pe un an ajunge in prezent la 4,4% si este oferita de TBI Bank, o banca de talie redusa care incearca sa-si creeze astfel o baza de clienti.

Astfel, un deponent cu 10.000 de lei intr-un depozit pe 12 luni va obtine la scadenta, dupa retinerea impozitului pe venit de 16%, o dobanda de maximum 370 de lei. TBI Bank este urmata in clasamentul dobanzilor de Veneto Banca (4,1%), Piraeus Bank (4,05%), Carpatica (4%) si Banca Feroviara (4%). Bancile de talie mare au insa dobanzi mai mici, acestea fiind in jur de 3% pe an sau chiar sub acest prag in anumite cazuri.

Spre comparatie, la inceputul anului dobanzile pentru un depozit constituit pe 12 luni ajungeau pana la 5% pe an. Un efect al scaderii dobanzilor a fost decelerarea ritmului de crestere a volumului depozitelor bancare.

Populatia avea in iulie depozite totale in valoare de 131 mld. lei, in crestere cu 4,8% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Spre comparatie, ritmul de crestere al depozitelor populatiei era de circa 7% la inceputul anului si de circa 25% la inceputul crizei.

Sursa:  http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/cat-mai-platesc-bancile-clientilor-care-isi-tin-un-an-banii-in-depozit-13323985

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu