miercuri, 7 august 2013

Curs valutar 7 august 2013

Curs valutar 7 august 2013

Leul s-a depreciat fata de euro cu 0,0193 unitati comparativ cu sedinta precedenta. Astfel BNR a publicat un curs de referinta de 4,4304 lei pentru un euro si de 3,3365 lei pentru dolarul american. Aurul a fost cotat cu 136,8302 lei pentru un gram, in scadere cu 1,1558 unitati.

Isarescu: Cursul euro ar fi ajuns la 5 lei dacă l-am fi lasat liber. Recentele incertitudini de pe plan extern, care au determinat volatilitati mari ale fluxurilor de capital, ar fi putut avea un impact semnificativ asupra monedei nationale, astfel ca nivelul cursului ar fi variat intre 4 si 5 lei daca BNR nu ar fi limitat aceste fluctuatii, a declarat miercuri guvernatorul BNR Mugur Isarescu.

Guvernatorul a explicat ca pentru a contracara volatilitatea fluxurilor de capital din ultima perioadă a apelat la toate cele trei instrumente avute la dispozitie: cursul de schimb, rezerva internationala si nivelul dobanzii de pe piata monetara. „Cursul ar fi variat intre 4 si 5 lei daca l-am fi lasat liber. Stim care este sensibilitatea populatiei la aceste miscari ample“, a declarat Mugur Isarescu.

sursa: http://www.facebook.com/cvbnr.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu