joi, 9 mai 2013

Data optima pentru adoptarea monedei euro este 2017

Presedintele afirma ca anul 2017 ar trebui sa fie termenul tinta pentru adoptarea de catre Romania a monedei euro, in conditiile in care 2015 nu mai este viabil, iar unele "persoane importante" au enuntat 2019 ca nou termen, sau chiar renuntarea la o data tinta.

 "In ceea ce priveste termenul de aderare la euro, eu cred ca va trebui sa fie mentionat ferm în documentele noastre oficiale, iar optim nu poate fi decat anul 2017. La unele importante persoane din Romania am auzit enuntat, ca termen, anul 2019 sau chiar nefixarea unui termen de trecere la moneda euro, cu argumentul practicii altor tari care nu au asumat o dată. Este gresita o neasumare de termen", afirma Basescu, intr-un interviu pentru publicatia online Calea Europeana.

 El a adaugat ca aderarea la zona euro este o obligatie pentru Romania, care decurge din Tratatul de Aderare si nu se poate spune partenerilor europeni ca ne vom indeplini obligatiile, dar nu se stie cand.

sursa: zf.ro

Deci mai avem ceva de tras de leu, si nu stiu daca adoptarea monedei europene nu ne va agrava si mai tare problemele, prin pierderea unui instrument de control al inflatiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu