marți, 4 decembrie 2012

Leul este cea mai slaba moneda din Est

Eforturile BNR de a controla lichiditatea, de a inversa trendul de depreciere al leului, nu sunt suficiente in absenta unei economii cat de cat functionale. Leul ramane in continuare cea mai depreciata valuta din regiune comparativ cu euro.

Chiar daca in luna noiembrie s-a apreciat cu 0,6%, leul pastreaza un nivel de 4,66% de depreciere, iar volatilitatea cursului are sanse sa se accentueze pe final de an.

Ce e cel mai grav, e ca un depozit de 5% pe an in banca, abia te protejeaza un pic de inflatie.

Oare meritul acestui declin il are guvernul USL care a aruncat tara in haos, nemaivand rabdare sa astepte alegerile din iarna? 

Eu cred ca da.

4 comentarii:

 1. Cu siguranta lumea politica, interesele personale mentin acest curs atat de scazut al leului. Dar de ce i ar interesa pe ei atat de mult incat sa faca ceva? Cand Isarescu a incercat sa faca ceva pentru tara asta, l au indepartat intr un an. Interesele personale nu coincid cu cele ale poporului!

  RăspundețiȘtergere
 2. Din pacate leul este foarte slab in momentul de fata. Eu efectuez tranzactii in euro, astfel sunt provocat din ce in ce mai mult la sacrificii financiare suplimentare. Sper sa se indreapta lucrurile in curand spre o directie pozitiva pentru ca altfel nu stiu ce va fi.

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca ar fi trebuit sa astepte pana la iarna. Nu prea e bine asa.

  RăspundețiȘtergere
 4. La ce sa duca aceasta instabilitate politica? La deprecierea leului!

  RăspundețiȘtergere