marți, 7 august 2012

ING: Ne asteptam ca euro sa atinga pragul de 4,85 lei

Ne asteptam ca euro sa atinga pragul de 4,85 lei la sfarsitul anului si vedem depasiri temporare ale pragului de 5 lei, se arata intr-un raport al ING, destinat clientilor bancii si intitulat "RON: Privind in abis".

Analistii bancii ING mai spun ca BNR va interveni in piata in situatiile in care deprecierea monedei nationale va fi excesiva. "Viitoarele alegeri generale si o administratie care si-a pierdut in mod semnificativ din sprijin au contribuit la cresterea stresului politic, dar, dupa cum arata pietele financiare, evenimentele recente au depasit orice asteptari. Seria continuă de scandaluri politice sugereaza că regulile din Romania sunt fluide, iar agenda politica e mai importanta decat cea economica", se arata in raport.

In privinta evolutiilor leului, economistii ING Bank amintesc de recentele declaratii ale Guvernatorului, care spunea ca BNR are spatiu de manevra pentru a sprijini leul, dar ca va folosi acest spatiu de manevra eficient si flexibil. "BNR ar putea deveni mai agresiva in interventiile sale, chiar daca acum aceasta probabilitate pare redusa. Activitatea economica a fost foarte probabil afectata de evolutiile politice recente, iar cand acest impact va fi vizibil la nivelul datelor macroeconomice, presiunile din pietele financiare se vor accentua", mai cred economistii ING.

Ne temem ca prejudiciul adus in ultima perioada gradului de incredere in economie ar putea avea un impact de durata, conchid acestia.

Un comentariu: