luni, 6 decembrie 2010

Economiile bancherilor

Economiile Guvernatorului BNR Mugur Isarescu si-au schimbat structura in ultimele 6 luni, ponderea monedei unice si a dolarului scazand in favoarea depozitelor in lei, potrivit ultimelor declaratii de avere postate pe site-ul Bancii Nationale. Astfel, luna trecuta Isarescu avea in conturile de economii de 357.302,3 echivalent in lei (la cursul BNR de vineri), din care 23% erau denominate in lei, 66,4% erau depozite in euro si 10,8% depozite in dolari SUA.

In iunie, depozitele in lei ajungeau la doar 5,6% din totalul economiilor Guvernatorului, cea mai consistenta suma fiind si atunci cea economisita in euro, a carei pondere depasea 80% din totalul banilor depusi de Isarescu in banci.

sursa: hotnews.ro

Bancherul Nicolae Danila, fost presedinte executiv al BCR, in prezent membru in Consiliul de Administratie al BNR, si-a sporit averea lichida cu aproape doua milioane de euro in perioada iunie - octombrie, activele sale financiare ajungand la circa 20,8 mil. euro, potrivit declaratiei de avere din 26 octombrie.

El isi tine cea mai mare parte a banilor în depozite bancare, valoarea acestora insumând echivalentul a circa 11,5 mil. euro, inclusiv plasamente în fonduri de investitii.

Din iunie si pana la sfarsitul lui octombrie Danila a marit numarul bancilor la care are conturi, ajungand la nu mai putin de 15, fata de 7 potrivit declaratiei din iunie. Bancherul are peste 6 mil. euro in depozite denominate in moneda unica, plus economii in moneda nationala de 23,2 mil. lei (circa 5,4 mil. euro) si 50.107 dolari americani.

sursa: mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu