luni, 19 iulie 2010

Monitor Dell U2410
Nu exista monitor perfect.

Indiferent daca e cu panel PVA, IPS, S-PVA sau chiar bazat pe banalul TN. Unele au probleme cu unghiurile de vizibilitate, altele cu uniformitatea culorilor, altele cu input lag-ul exagerat, etc.

Din aceste motive, am ramas mult timp in compania unui CRT de 19" de la LG.

Dupa ce am citit tone de review-uri pe site-urile de specialitate si am petrecut o gramada timp pe forumuri m-am hotarat sa imi cumpar un monitor LCD, satul de caldura pe care o emana hardughia de CRT de 19" si de faptul ca abia mai aveam loc pe birou pentru tastatura :).

Vroiam un LCD cu timp de raspuns suficient de mic ca sa pot juca un shooter fara probleme, mai mare decat 19"-ul vechi ca sa simt un progres "vizibil" si sa pot vizualiza filme HD din pat fara sa imi schimb dioptriile. Mai prelucrez fotografii la rezolutie mare din cand in cand si ma interesa si ca numarul de culori sa fie cat mai apropiat de un CRT (lcd-urile au intre 16.2 sau 16.7 milioane de culori in comparatie cu CRT-urile care teoretic poate afisa un numar infinit de culori).

Imi plac lucrurile frumoase, elegante dar in acelasi timp sobre. Raspunsul la toate aceste cerinte a fost monitorul de 24", Monitor Dell U2410

Designul e superb si simplu in acelasi timp, fara butoane vizibile in afara de butonul on/off. Totul se activeaza la atingere. Are timp de raspuns de 6ms GTG (grey to grey), rezolutia clasica pentru un 24" 1920x1200, 1.07 miliarde de culori (datorita panelului performant IPS), unghiuri generoase de vizibilitate de 178 grade.

L-am conectat prin HDMI, dar are si suport pentru DVI. Consuma cam 75W si are 6.5 kg.

Singurul lucru care ma deranjeaza la el este coatingul. Citisem de aceasta problema in review-uri dar nu intelegeam prea bine despre ce e vorba pana cand nu am vazut cu proprii mei ochi. Ecranul e acoperit/tratat cu o pelicula (coating) de Dell care da senzatia ca ecranul e un pic ud/murdar si iti vine sa il stergi tot timpul. Se observa in general pe fundal alb sau pe culori deschise. Cand ai o poza/fografie/joc pe ecran imaginea e mai crispy :) daca pot spune asa, si nu se observat deloc acest efect.

Cu timpul te obisnuiesti dar pentru unii este de-a dreptul enervant. Eu inca sunt in perioada de adaptare :)

E singurul lucru care ma deranjeaza, in rest il recomand cu caldura :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu