joi, 8 iulie 2010

Curs valutar 8 iulie 2010 - Leul se apreciaza in continuare

Joi, 8 iulie 2010, moneda nationala s-a apreciat usor joi in fata monedei europene, BNR afisand o cota de 4,2285 lei pentru un euro, fata de cotatia din ziua precedenta, de 4,2320 lei.

Analistii spun ca performanta buna a principalelor burse din aceasta dimineata a incurajat aceasta evolutie a monedei nationale, intarirea leului fiind limitata in conditiile in care suportul BNR-ului pentru moneda nationala pare sa se reduca.

Comentand interventia presedintelui Romaniei despre masurile suplimentare de austeritate (impozitarea pensiilor) economistii din banci apreciaza ca pozitiva o asemenea decizie. "Doua aspecte sunt interesante in aceasta declaratie (a presedintelui Basescu-n.red.) – faptul ca discutiile privind masuri fiscale suplimentare ce ar trebui implementate de anul viitor au inceput si faptul ca sunt dezbatute masuri pentru a corecta dezechilibrul bugetului asigurarilor sociale. Deoarece acesta reprezinta punctul cel mai slab al bugetului, implementarea acestor corectii ar putea fi privite foarte favorabil de catre participantii la piata", a declarat economistul ING, Vlad Muscalu.

Cei care s-au speriat saptamana trecut si au cumparat euro la un curs de 4,2-4,4 s-au cam ars. Vezi grafic curs euro. Astfel de fluctuatii sunt normale si e dovada ca ar trebui sa analizam lucrurile cu mai mult calm si sa nu dam crezare tuturor informatiilor cu care ne intoxica mass media.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu