vineri, 26 martie 2010

Despre evolutia cursului de schimb

Aprecierea leului ar putea continua pe fondul imbunatatirii deficitului de cont curent, tendinta de apreciere urmand sa se manifeste si la monedele din Ungaria, Polonia si Cehia, au declarat pentru Bloomberg analistii bancii de investitii JP Morgan. "Anticipam ca aprecierea va continua, iar aceasta evolutie incetineste inflatia si determina bancile centrale sa duca o politica monetara relaxata", a afirmat Miroslav Plojhar, economist la JP Morgan.

Nivelul actual de curs, in care leul se misca de cateva luni, pare sa fie cel de echilibru, a declarat Isarescu. El a afirmat ca cursul de schimb leu-euro nu ar trebui sa se deprecieze.

El a abordat si problema cursului de schimb, punand aprecierea din ultimele zile pe seama schimbarii in lei a unei sume mari aduse ca aport la capital de o banca locala. "Nu ne este confortabil un leu care se intareste prea mult. Avem acum un curs de 4,06 lei/euro, dar nu asta este tendinta monedei nationale. Nu cred ca leul sa se duca si mai mult spre intarire".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu