joi, 4 februarie 2010

Leul va continua sa se intareasca

Decizia BNR de a reduce rata dobanzii de politica monetara cu 0,5 puncte, la 7%, a fost asteptata de piata si nu va avea efecte asupra leului, care va continua să se aprecieze fata de moneda europeana pe fondul mai multor semnale pozitive legate de economia romaneasca, considera analistii economici.

Consiliul de Administratie BNR a redus miercuri dobanda de politica monetara cu 0,5 puncte, la 7% si a menţinut ratele pentru rezervele minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei, la 15%, şi în valută, la 25%.

Economistul sef al ING Bank România, Nicolaie Alexandru - Chidesciuc, crede, de asemenea, în continuarea trendului de apreciere al leului, ca urmare a contextului favorabil intern, dar si a evolutiei pozitive de pe pietele emergente.

"Trendul de apreciere o să continue, insa va fi o evolutie care nu o sa-i convina bancii centrale. Decizia de azi e inca o dovadă că BNR nu are încredere în propria prognoză de inflatie de la finele anului, care ar permite o reducere a dobanzii la 6% in acest moment", spune Chidesciuc.

sursa Mediafax

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu