joi, 14 ianuarie 2010

Cursul va ajunge la 4,84 lei/euro in 12 luni daca nu este respectat acordul cu FMI

Suna cam amenintator si nu inteleg de unde cifra asta exacta de 4.84

Cine ghiceste in cafea cu asa mare precizie ? Se pare ca viitoarea mama omida este Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist de la Saxo Bank.

"Scenariul de baza arată ca rata de schimb va cobori intr-o luna la 3,96 lei pe euro, pentru ca apoi sa avanseze la 4,1 lei pe euro in trei luni si la 4,84 lei pe euro in 12 luni. Acest scenariu are o probabilitate de a se va realiza de peste 50%, depinzand foarte mult de actiunile politicienilor", a declarat Blaabjerg la Bucuresti, unde a prezentat concluziile raportului "Outlook 2010", cercetare si analiza macroeconomica realizata anual de către analistii bancii."

"Daca guvernul va indeplini cerintele FMI, leul nu se va deprecia asa de mult, insa probabilitatea ca acest lucru să se intample este de sub 50%", a spus oficialul Saxo Bank.

El a precizat că reformele cerute de FMI sunt necesare şi realizabile, dar ca este nevoie de politicieni care să aibă dorinta si determinarea necesare pentru a le implementa.

"Cea mai temere privind Romania este ca politicienii sa ignore sugestiile FMI, in contextul în care institutia este imprumutator de ultima instanta. Daca ai început să iei bani de la FMI, atunci inseamnă ca nimeni nu-ti mai da", a spus Blaabjerg.

El a arătat ca, in cazul in care Romania indeplineste reformele cerute de FMI, leul se va aprecia fata de euro si dolar, iar cursul ar putea ajunge la 3,6 lei pe euro.

Sursa mediafax. Citeste restul stirii pe mediafax.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu