luni, 11 ianuarie 2010

Bancile preconizeaza un curs de 4 lei pentru euro

Euro va continua sa se ieftineasca pe piata de la Bucuresti, cursul putand cobori chiar sub pragul de 4 lei/euro dupa cum arata cele mai recente estimari ale bancilor. Motivul acestei inversari de prognoza nu este insa foarte consistent: schimbarea sentimentului investitorilor fata de pietele ermergente, intre care si Romania.

Erste Group, actionarul majoritar al BCR, vede euro la 4 lei in iunie, respectiv la 4,10 lei in decembrie. Desi dobanzile au coborat de la 10% la 7% in doar cateva zile pe piata interbancara de la Bucuresti, dupa ce BNR a redus dobanda-cheie de la 8% la 7,5%, leul a castigat teren, iar tendinta de intarire continua.

Deutsche Bank, cea mai mare banca germana, vede euro coborand la 4 lei, in conditiile in care jucatorii internationali au la dispozitie fonduri ieftine, pentru care cauta plasamente profitabile, si le recomanda investitorilor sa se imprumute in euro si sa cumpere lei, fara sa indice insa un orizont clar de timp privind intarirea leului.

BNR a calculat vineri un curs de 4,1679 lei pentru un euro, cu 0,42 bani sub nivelul din ziua precedenta. Comparativ cu nivelul de la sfarsitul anului trecut, leul marcheaza un castig in fata euro de peste 1,5%.

"Anul 2010 a inceput bine pentru monedele din Europa, Orientul Mijlociu si Asia. La prima vedere, factorii par sa fie aceiasi care au declansat revenirea acestor monede si dupa primul trimestru din 2009: noi intrari de capital pentru investitii in obligatiuni si actiuni, o imbunatatire a apetitului pentru risc si o usoara slabire a dolarului", spune Arend Kapteyn, economist-sef in cadrul echipei de analiza pentru piete globale a Deutsche Bank.

In prezent cel mai bun curs valutar il gasim la bancile RIB, CEC, Banca Romaneasca si Banca Carpatica. Pentru a vizualiza cursul valutar de la alte banci click pe curs valutar banci.

sursa: Ziarul Financiar

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu